Ju färre kockar ju bättre soppa……

….stämmer det?

Program 7

Morgonfrukost med alla, så himla trevligt. Spekulationerna går högt, vilken utmaningen ska det bli idag?

Lvlcsnap-2013-02-13-23h25m19s32agtävling kan det ju inte bli för vi är ju ojämnt antal kvar och vi hade en nyligen….. Pyttsan, det bli lagtävling! I denna säsong kan ju vad som helst hända, spännande!!!
Vi blir denna gång inte skjutsade utan får traska iväg mot centralen, oj vad vi spekulerar var vi är på väg…..Oscar Teatern, kul!

vlcsnap-2013-02-13-23h24m52s14_redigerad-1

vlcsnap-2013-02-13-23h57m52s101Nu är frågan…..blir det sämre soppa med flera kockar eller är det precis tvärtom?
Vårt RÖDA lag: Madde, Jennie, Carl, Juliene och jag är en färre än det blå laget.

Och soppor blir det! Fisksoppa, en vegetarisk soppa, aioli och bröd som ska serveras till ensemblen på Oscarsteatern. Det bär snabbt iväg till Restaurangakademin.
Alla blir snabbt upptagna med hur vi ska göra lunchen, ett slags organiserat kaos. vlcsnap-2013-02-13-23h30m01s235Jag ska göra brödet och har ingen att bolla med.  Jag gör ett stort bondbröd med ganska mycket salt.vlcsnap-2013-02-13-23h37m14s11 Det jäser och gräddas men tiden är knapp. …..så kommer Leif och trycker hårt på brödet…..Järnspikar jag har ju glömt och lyssna på brödet!!! Måste skära och ser då att det är degigt…..TACK Leif nu har jag tid att sätta in det en stund till och rädda situationen.
(Lyssna på brödet: För att se om ett matbröd är klart så vänder du och trummar på det precis när du tar ut det ur ugnen. Då ska det låta som en dov trumma)

Vi tjejer i laget hoppar runt och täcker upp där det behövs, det känns att vi är en kort i vårt lag!  Vårt samarbete är perfekt! Vi har glömt att få i potatisen men det är inget att göra.vlcsnap-2013-02-13-23h40m50s108

In med maten i mobilt värmeskåp och iväg till Oscarsteatern. Fisken är underkokt men vi räknar kallt med att den blir klar i värmeskåpet. Vi lägger inte heller i fisken i soppan för att inte riskera att den ska bli överkokt. Vad vet vi amatörkockar, saknar erfarenhet av värmeskåp! På vägen dit, när vi kört vilse, så inser vi att vi slumpmässigt skapat med lottningen ett Stockholmslag och ett Sverige lag….alla i vår bil kommer från övriga delar i landet!

Väntan är lång och i all stress så glömmer vi att sätta i sladden så att värmeskåpet är på, halvkall mat och fisken hinner inte bli klar, katastrof eller? Vårt bröd är inte det vackraste men ett perfekt soppbröd och framför allt gott!

vlcsnap-2013-02-13-23h50m20s196_redigerad-1 vlcsnap-2013-02-13-23h54m23s83_redigerad-2

Det är jätte kul att servera och möta gästerna. Jag stormtrivs, detta är min rätta miljö för att må bra och få sprida glädje!

vlcsnap-2013-02-13-23h59m23s18RÖDA Laget är bäst igen….Jennie-Carl-och jag andra gången gillt. Madde och Juliene välkommen till vinnarlaget. Känns bra att få vila och slippa pressen med stresstest…lycka, Lycka, LYCKA!!!

Pizza, oj vad goda pizzor de gör! Det enda man gör är att fundera vad hade jag gjort, svårt avlcsnap-2013-02-14-00h08m05s55_redigerad-2tt välja med alla fina råvaror….   Åh underbart att se hur Markus hjälper Stina med att flytta sin pizza, Vi är i samma lag 🙂 Vi tolv finalister!

Vad sorgligt att Anders W åker ut, vår Wikpedia är borta, vem ska nu fylla ut alla mat termer för mig? Tack o lov har jag fått en vän för livet!

Kolla gärna Anders Blogg här:
http://anderswigh.se/blogg/author/admin/

Annons

Lämna en kommentar

Under Sveriges Mästerkock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s