Jag älskar fisk och ångugn

Program 8

Varför äter vi så lite fisk? Det är går snabbt att laga och är så vansinnigt gott, särskilt om du köper färsk. Passa på när det är kampanjpris och frys in. Smakar så mycket bättre än den där fisken som ”simmar” i frysboxen. Åååå som Mannerström säger hellre, underkokt än överkokt fisk!

I detta program har vi finalister, förmånen att få färsk Skrei, en fantastisk torskfisk. Med Mannerströms enkla och fantastiska goda sås så kan man bara älska fisken. Jag är inte van vid ångugn men det sägs att fisk och grönsaker är fantastisk att tillaga i den. Jag kan efter torsken nu bara instämma och ska definitivt köpa  en ugn med ångfunktion när vår nuvarande spis/ugn lägger av.

Att juryn tyckte att jag hade för mycket senap i såsen var synd, jag tyckte såsen var fantastisk…..men smaken är som baken, delad!  Åh jag slapp i alla fall stresstest då jag lyckades bra med huvudråvaran, fisken.

Att jag tycker alla vi 12 finalister är vinnare och i samma lag gör att jag, mer än gärna,  bidrar med ett hjälpande råd till mina lagkamrater. Denna gång skar sig  Carls sås och jag av honom tipset mera smör och VISPA! Skulle juryn hört det så skulle jag återigen fått frågan inser du Helena att det är tävling…Jag vill inte att det ska vara på ”liv o död”, jag vill ha kul för att kunna prestera på topp! Ja, jag inser att jag är en lagspelare mer än något annat… 

Stresstest för Julien, Jennie, Pia och Anders J, minst lika jobbigt att stå på sidan om men på ett annat sätt. Dels att se Julien aldrig börja med sin deg och att Pia kom i sådan tidsnöd på slutet. Självklart är det skönt att slippa pressen och stå och själv fundera på hur man själv skulle ha gjort med sin pasta. Inser att jag är en mycket planerande person och gärna ”värker” fram min plan,  som Julien säger…. man kan inte skynda på konsten 🙂

Så otroligt sorgligt när ens lagkamrat åker ut, Pia med ett hjärta av guld! Tur det finns ett liv utanför mästerkocken.

Inför nästa vecka….varför är Per så arg på Carl….ja är Per skådis eller kock?

Annons

Lämna en kommentar

Under Sveriges Mästerkock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s