Ibland har man INTE tur i livet

Program 9

….men det kan ju gå bra ändå!

På väg i bil mot Restaurang Akademin, en söndag, vad har de nu hittat på för utmaningar för oss? Inte Restaurang akademin utan Gudruns Slakteri!

Tyvärr ingen styckning och putsning. Var ett bra tag sedan jag tog redan på en halv älg eller oxe. Men känslan när man gjort ett sådant gigant jobb är RIKEDOM… dvs fulla frysen med kött. Kan varmt rekommendera om du har möjlighet och får chansen.

Men väl i slakteriet är det lotteri, och inte vilket lotteri som helst utan köttlotteri! Har ingen större tur, innanlår 😦 Men det är bara och anta utmaningen och fokusera. Livet är inte rättvist! Tack o lov får vi tid att tänka vad vi ska göra med våra olika köttbitar denna gång.  Är helt inne på något italienskt, kanske någon typ av  Saltimbocca, men vill få en Nordisk touch.

Läget är under kontroll ända tills Mannerström kommer och ”stör”, hur ska jag få innanlåret mört är hans fråga? Ja det gäller ju att få igång brässerandet, lätt som en plätt tänker jag…. men om Leif är oroligt så kanske jag bör vara orolig? Ständigt dessa osäkra tankar där man slås mot klockan. Så mycket enklare hemma, bara att trolla fram något enklare tilltugg en fördrink till eller kanske en öl i väntan på att maten blir gudomlig, inte stressa upp den på en tallrik.

Känns bra att Per visar en ödmjuk sida också och ber Carl om ursäkt efter att ha skällt ut fel kille. Å andra sidan så behöver han faktiskt inte skäll ut någon för lite balsamico!

YES, ÄNTLIGEN lite BERÖM av både Mannerström och Morberg, life is good!
Åh vad fyllde jag mitt innanlår med?
Jo, dijonsenap, mozarella och parmaskinka. Efter att jag saltat och pepprat så  stekte jag ”köttbörsarna” med smör, olja och salvia kvistar så fick det sjuda, eller som Morberg sa i programmet brässera  i vitt vin och fond

Värre är det för Stina, Markus och Magnus, stresstest med pilgrimsmussla och romaioli.

Stinas tur att åka hem, kändes som hon gav upp sedan hon fick sin köttlott och hade svårt att hitta energin igen. Men hon fick i alla fall många sändningsminutrar till idag. Åh vi 12 finalister är alla vinnare på många sätt!

Ses nästa vecka….på på någon idrottsplats, tror inte det spelas någon baseball där och faktiskt inte så mycket mera fotboll heller…..

Annons

Lämna en kommentar

Under Sveriges Mästerkock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s