Helena Helt Enkelt föds -en bronsmedalj!

Tack Sveriges Mästerkock för att ni hjälpte till med födelsen av mitt koncept och tack Carl Bodin Svensk för ideén till namnet HelenaHeltEnkelt!

Här är två bidrag till min kokbok…någon gång kommer den…. 😉

vlcsnap-2013-04-04-07h50m44s167 vlcsnap-2013-04-04-07h51m01s77

Jag lagar gärna enkel mat med mycket smak. Grönsaker och örter kan göra underverk för en rätt. Enkel i den bemärkelsen att råvaror ska lagas efter säsong och att improvisera om inte allt ett receptet finns hemma.

Min matfilosofi är att även ”tillbehören” ska få lika stor plats, dvs grönsakerna.

Grönsakerna på tallriken är det som gör rätten hel, och det finns så otroligt mycket att välja på. Varje år odlar jag åtminstone en ny grönsak att experiementera med. Majrova, kålrabbi, grön kål och ängssyra är numera återkommande varje år. Vissa växer för dåligt i mitt trädgårdsland, så som jordmandel och svart rot, men det köper jag gärna när jag kommer över dem.

Jag vill inte gärna heller slänga mat. Tornerad potatis t.ex, är inget som passar mig eftersom för mycket av potatisen slängs. Du kan alltid göra en ny god rätt av rester. Jag skulle nog fritera den potatisen och ha en mumsig dip till det.

Förmågan att kunna ”koka soppa av en spik” är något som jag och generationer före mig levt efter, en kunskap som kanske håller på att gå förlorad?

vlcsnap-2013-04-04-08h06m37s252

Asia meet West…..eller Bläckfisk mot Kalvlever, Jennies val.
Tackarrrr Jennie för att jag fick chansen på bläckfisk, super kul!!!!

vlcsnap-2013-04-04-07h57m26s115 vlcsnap-2013-04-04-08h04m16s71

Markus original, till vänster,  på bläckfisk med avoadoceviche

Mitt till höger, inte så pjåkig! Eller vad tycker du?

Åh vad nära det var! Vi gjorde båda misstag… jag insåg först då att jag faktiskt är riktigt duktig på att laga mat!

Trött eller panikslagen?  Nä inte jag, mest bara glad! Både Carl och Jennie är värdiga vinnare.  Jennie och jag kom väldig nära varandra eftersom vi gått så långt och alltid i samma lag.  Vi tog också chansen att fira vår topp 4 placering ordentligt när Carl och Magnus hade annat för sig. En helt magisk kväll och självklart med massor av god mat och dryck.  Tänk vad mycket vi gått igenom och vad bra vi samarbetar i köket. Vi är så olika men ändå så lika !

T U S E N TACK alla som höll på mig in i det sista! Jag har fått så många fina minnen och goa vänner.

vlcsnap-2013-04-04-07h54m52s117En STOLT, TACKSAM OCH GLA’ BRONSMEDALJÖR

Ser fram emot att få lägga upp många härliga matrecept med både kött, kyckling, fisk och grönsaker! Men också idéer och tankar på hur man till vardags kan få maten att räcka till med matbudgeten i behåll!

Annons

9 kommentarer

Under Sveriges Mästerkock

9 svar till “Helena Helt Enkelt föds -en bronsmedalj!

 1. Alltså, är det bara jag som tycker att din tallrik presentationsmaässigt såg bättre ut än självaste Markus egna? Jääävig? Vadå, nä jag?

 2. Ingrid

  Har helat tiden hejat på dig, när jag titta på Mästerkocken! (och det beror inte på att vi har samma arbetsgivare). Ska bli spännande att följa din blogg!

  • Helena

   Tackarrr! Det har varit ett fantastiskt äventyr med många goda minnen och fantastiska nya vänner. Detta är verkligen början på något nytt i livet……

 3. Yvonne Gunneriusson

  Grattis till bronset, Helena! Så spännande det var!
  Jag bakade ditt knäckebröd med fröer till påskaftonsbuffén och det gjorde succé. Liksom smöret till. Försökte hitta receptet här utan att lyckas, får kolla Meny i P1 och skriva ut det. För det blir standard, alla kommer att fråga efter det i fortsättningen!
  Må så gott

  • Helena

   Tackarrrr!!!

   Ska genast lägga upp receptet på smör här också! Tack för påminnelsen, hinner inte riktigt med i alla svängar 😉

 4. Christina Widén

  Stort grattis Helena, du är bäst det vet vi! Kramar från Värmland.

 5. Monica

  Grattis till en 3:e plats!!! 🙂 I kväll blir det spännande att se vem som vinner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s