Har alla riktiga kockar ett eget vin?

… och är alla vägar till ett eget vin tillåtna?

bild-Helenas vin

Detta är ett steg på vägen!

Tack bästa Lisa och Jocke för er påhittighet med ett av mina favoritviner just nu, Il coure per Martina

bild-il coure per martina

Så här beskrivs vinet på nätet:
Djup, förförisk, klar, rubinröd färg. Elegant & komplex doft med tydliga inslag av mogna körsbär, torkad frukt, vanilj och choklad. Smaken är sagolik, medelfyllig, mjuk och elegant i perfekt balans med stor frukt och smakrika sammetslena tanniner.

Druvorna kommer från vinfält som är belägna i Fumane & Sant’ Ambrogio. Strax efter skörden ställs druvorna för att torka i nästan 25 dagar. Därefter pressas de torkade druvorna och den koncentrerade druvjuicen börjar långsamt att jäsa. När jäsningsprocessen är klar låter man vinet vila på slavonska fat i hela 12 månader. Appassimento-metoden är identisk med tillvägagångssättet man använder vid framställning av Amaronevinerna. Det som särskiljer framställningen av ett Amaronevin och ett Appassimentovin är att druvorna har fått torka kortare tid före pressningen.

Detta vin passar utmärkt till medelkraftiga rätter av mörkt kött, d.v.s. nöt, lamm eller vilt. Köttet kan vara antingen stekt eller grillat. Trots sin fyllighet är vinet väldigt elegant i stilen och kommer att takta väl med grillade rätter eller smakrika ostar.

Vinet kan lagras i ytterligare några år vid bra lagringsmöjligheter, men som sagt den skall självklart avnjutas redan nu.

Jag tycker detta vin är super gott men smaken är som baken, och det kostar inte så mycket för dig att prova! 

Annons

2 kommentarer

Under Tips och annat

2 svar till “Har alla riktiga kockar ett eget vin?

  1. inte fan gör det det

    Tack för tips! Alltid kul att prova något nytt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s