Min anmälan till Sveriges Mästerkock

Så här började det….

En veckan innan audition i Östersund skickade jag in min anmälan till Sveriges mästerkock 2013. Fortfarande lite velig kring deltagandet överhuvudtaget eftersom min fulla övertygelse kring mat är att den ska lagas i lugn o ro och inte med någon absolut deadline på sekunden. Men min stora längtan att kunna ringa till jobbet och säga jag kommer inte mera för jag ska jobba med mat övervann min övertygelse. Mina barns support och påminnelse från dom om min livsdevis/uppfostransmetod ”ingen kommer ihåg en fegis” fick mig också att anta utmaningen att anmäla mig.

Mitt eget betyg på den egna chansen att vinna Mästerkocken 2013 är som ni ser nedan mycket låga. Min äldsta son sa dock:  ”bara en etta i chans att vinna mästerkocken?  1,5 i betyg måste du åtminstone sätta mamma,  du måste ju visa lite självförtroende också”.

Nedanstående frågor skulle besvaras i anmälan och det gjorde jag så här:

Mina främsta karaktärsdrag: Positiv, pristigelös och påhittig

Hur länge har du varit intresserad av matlagning: Alltid, började med stekt ägg som 2 åring! Har fått en bra start från mina föräldrar med olika temamiddagar te x Mårtengås och Lappkok

Har du varit med i en annan matlagningstävling? I så fall, vilken: Ja faktiskt en gång i sommar, en pajtävling med Jämtländska ostar

Favoriträtter jag lagar: Allt möjligt och blandar friskt olika influenser, gärna med mycket grönsaker som grund.

Har varit med i TV förut: Nej. Om vi inte räknar ett kort inslag i en Holländsk TV show  där vår familj bjöd hem turister på middag.

Bästa TV-programmet om mat: Come dine with me och så klart Mästerkocken (då jag och mina äldsta barn sitter fastklistrade)

Favoritkock: Karin Fransson och så klart min vän Lisa

Betygsätt din matlagning på en skala från 1 till 5, där 5 är mycket bra och 1 är inte så bra.
När jag lagar mat efter recept(1 – 5): 3
När jag improviserar(1 – 5): 4
Chans att vinna Sveriges Mästerkock(1 – 5): 1,5
Motivera varför du skulle vilja vara med och tävla om att bli Sveriges bästa amatörkock: Min kärlek till mat är enorm. Vet att när ”jag blir stor” ska jag arbeta med mat i någon form.  Att vara med och tävla känns som ett litet steg på rätt väg och självklart en minnesvärd och kul utmaning

Om jag kommer med i programmet kan jag bo i Stockholm i cirka 6 veckor under hösten/vintern: Allt är möjligt!

Annons

Lämna en kommentar

Under Sveriges Mästerkock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s