Jag är vidare!

Slutkvalets slutkval

Frukost bland matnördar…..ett himlarike!
Hemma pratar man mat med nära och kära med lite olika respons. Här i Gävle kommer man ner till frukost och mat-diskussionerna är i full gång utan att man själv öppnat munnen.

Spekulationerna går på högvarv….Vad ska vi utsättas för idag?  Helt klart verkar det inte vara så mycket hackande och andra teknikövningar.  Känns bra -vi är ju faktiskt amatörer och bara mer eller mindre bra kreativa smaksättare! Att vi ska göra någon slags utslagsrätt är vi alla övertygade om.

Jag har knappt sovit något utan bara tänkt på min rätt och tillbehören som ska vara JAG på en tallrik.  Min förhoppning är att det mesta kommer att finnas i skafferiet, annars får jag improvisera.

vlcsnap-2013-01-16-23h23m18s193Eftersom jag lagar mycket mat av vad jag har växande i mitt växthus och trädgårdsland så hamnar mina tankar slutligen där. Det där med endast en platta måste man ju också tänka på. Det är inte som hemma direkt

När lill-kultingen kommer in så känner jag mig lugn, fläsk är ju super gott och någon styckningsdetalj ska jag väl kunna laga något gott av…..

Det blir:
Parmesanpanerad aubergin med timjan,
Helstekt Fläskfilé med rosmarin, timjan, vitlök och citro
n
Skållade och stekta tomater med pinjenötter

Smörslungad spenat med vitlök
vlcsnap-2013-01-16-23h23m51s42_redigerad-1
vlcsnap-2013-01-16-23h35m24s56_redigerad-1
Jag känner mig lugn när jag beskriver maten på min tallrik för Per. Om man slipper bli sågad av Per är det bra:-)

Gissa om vi alla hade ”spaghetti-ben” innan juryn smakat på alla våra 30 rätter? Det tog ca 4 timmar in real life,  ja, just ja: TV=Tålmodig väntan!

vlcsnap-2013-01-16-23h37m59s219När vi ska få vår ”dom” av juryn är spänningen och väntan olidlig.
Jag
känner mig mest STOLT över att jag överhuvudtaget är bland de som tagit mig till Gävle och GLAD att fått träffa så många härliga människor.  I salen ensam med juryn ligger stundens allvar tungr. Måste vara otroligt svårt att välja ut 12 bland alla dessa otroligt duktiga amatörkockar.

Jag upptäcker hela tiden nya saker, här tex min ”glädjegest”:

vlcsnap-2013-01-16-23h38m36s177_redigerad-1vlcsnap-2013-01-16-23h38m22s56_redigerad-1

När jag väl tagit in att jag faktisk är bland de 12 bästa amatörkockarna kommer en sådan otrolig glädje att mina tårar bara spruta. Den spänning som byggts upp under våra 4 inspelningsdagar hjälpte säkert till att få fram alla känslorna på en och samma gång så det svämmar över.

vlcsnap-2013-01-16-23h41m03s145_redigerad-1 vlcsnap-2013-01-16-23h41m17s15_redigerad-1

Jag kanske får chansen att livet ska ta en ny vändning att arbeta med sin hobby, MAT

LYCKA, LYCKLIG, HELT ENKELT!vlcsnap-2013-01-16-23h40m44s166_redigerad-1

Annons

4 kommentarer

Under Sveriges Mästerkock

4 svar till “Jag är vidare!

 1. Så roligt att läsa!! Jag älskar detta program, och tänkt så himla kul det var att få följa dig förra året! Jag hoppas 2013 var ett år fullt av spännande händelser och massor av god mat för dig och att du kan fortsätta jobba med det du älskar att göra, laga god mat!! Inspireras av dig och det du skriver i din blogg ofta! Sköt om dig Helena! Kram Frida Rosenius

  • Helena

   Visst är det ett roligt program och det blir super spännande även i år!
   Jag funderar mycket på hur det blir ”bakom kulisserna” i år, tex så vet vi redan nu vilka de 12 är, 2013 visste vi inte det förrän senare…..betyder det att i något/några program så kommer ingen att åka ut? Tja, en sak är säkert, att då det gäller Sveriges Mästerkock så kan man inte så noga veta för där kan allt hända 🙂
   Må så super gott, Frida! STOR KRAM!

 2. Christel Fabjan

  Underbara bilder på dig! Lycka till med vad du än tar dig för med i framtiden.( Litegrand saknar vi de svenska matTVprogrammen…)Hej från Christel

  • Helena

   Tackar, så fantastisk ”resa” jag gjort!
   Glömmer aldrig den goda potatissalladen vi fick i bergen när vi var i Jugoslavien på 80 talet. Visst var den bl a med äggula, olja, senap och grön paprika? Var det kapris också?
   Hur har ni det, varmt? Jag skulle aldrig ledsna på värmen, även om jag faktiskt nu längtar till lite kyla och mera snö här i norr.
   Stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s