Hjälp, vad har jag gett mig in på?

Slutkval i Gävle!
Tänk att jag kommit igenom ett nålsögat och är bland de 41 bästa amatörkockarna i Sverige!

vlcsnap-2013-01-13-21h25m47s173

När jag kommer fram till hotellet i Gävle, så står både Peter och Anna-Karin där i receptionen, dvs kändisar från audition Östersund -härligt!  Efter incheckning blir det gemensam middag för alla deltagare, kul!  Många trevliga bordskompisar, Markus F, Anders W och Anders F, Jessica och så Jamtstårsan Anna-Karin. Men oj vad alla verkar kunniga inom mat….vad har jag att komma med?

vlcsnap-2013-01-13-21h14m23s249

Vad TV eg är förkortning av blir vi alla snabbt varse, Tålmodig Väntan. Ett superbra tillfälle att bekanta sig med varandra. Även om många av oss flyttar runt så har vi vårt bord med Peter F, Jessica B, Anders Jäger, Anna-Karin och Rolf. Anna-Karin har det mesta som man kan behöva.

I all väntan på action går alla i omgångar på intervjuer med mer eller mindre närgångna frågor i den lilla skrubben. Norrlänningar är vana vid att leka ”skrubbleken” så det går som en dans 🙂 Jag gillar kameran, TV produktion är nog inte så dumt!
vlcsnap-2013-01-13-21h18m22s41

KÖTTBULLAR hur svårt kan det vara? Super svårt visar det sig…..
SMAK, jisses …det smakar ju inget och mina smaklökar har total tappat bort sig.  Pepprar på så tom Markus Aujalay behöver vatten efter att ha smakat mina köttbullar.
UTSEENDET: börjar göra som alla andra, stora köttbullar, men så tänker jag efter….jag brukar ju göra små köttbullar, varför påverkas jag så av alla andra?
UTRUSTNING: En platta som antingen är PÅ eller AV som man måste ha tålamod med. Tar tid att lära sig förstå. Total bränner första omgången med smör.
Nej, svårt är det inte! Det är bara min nerver som spelar mig ett spratt!  Jösses, ska jag åka ut på köttbullar?

TACK O LOV FÅR JAG EN CHANS TILL!

HOLLANDAISESÅS. En teknikövning -nu gäller det! Är uppvuxen på pappas bea så om jag bara gör det lika bra, så den inte skär sig,  men lite snabbare så kommer detta att gå som en dans…..
In real life ….så kom jag faktiskt 3 på denna gren och inte 9 som visades i TV, inte för att det har någon större betydelse 🙂

JA,  JAG LYCKAS OCH ÄR VIDARE TILL SLUTKVAL, SKÅL!

vlcsnap-2013-01-11-11h01m36s204

Annons

Lämna en kommentar

Under Sveriges Mästerkock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s