Tiden går fort när man har roligt….

…….så jag har inte hunnit uppdatera här så mycket!

Lovar inget men ska försöka skärpa mig……

FANTASTISKA UPPDRAG
Förutom mitt samarbete på tisdagar med restaurangerna Winstons, som har varit så inspirerande, så har jag :

  • Lagat och serverat en 10 rätters meny för 9 personer vid ett företags pensionsavtackning
  • Serverat ca 750 provsmaksmenyer till alla som var nyfikna på rökt lax med hjortronsås vid Vällingbys köpcenter
  • Kockat en födelsedagsbuffé till 60 personer.

Så småning om kommer lite glimtar och inspiration från dessa roliga uppdrag! Tänk att vara totalt slut i kroppen och helt invändigt mentalt upplyft…..det är livsglädje på hög nivå!

FIN, FINA GREJOR
Mitt företag Helena Helt Enkelt har blivit med stor kyl, frys och en rekoderlig skärmaskin (direkt från Italien), vilket underlättar betydligt i mina uppdrag.

För att preppning av olika uppdrag ska bli mer livsmedelsanpassde så har en lång stor diskbänk satts in i vårt kök.  Jag lagt ner mycket tankearbete (alldeles för mycket om du frågar min man) på inköp av ny ugn och häll, därför får ni det så specificerat nedan. Inom kort kan jag se fram mot att få en ny ugn (med nästan allt, dvs ånga, varmluft, över/undervärme, inbyggd stektermometer, över 66 liter, extra plåtar -så storbak kan utföras. Tyvärr fick jag ge avkall på teleskåpskenor och två delad ugn) och spishäll (med expanderbara zoner, kokcensor och  boosterfunktion). Ni är så välkommen att höra av er om ni själva står i inköpsdjungeln. Det är roligt att ha riktigt bra utrustning när matandan faller på!

KOMMANDE UPPDRAG
Under sommaren kommer flera  roliga uppdrag att genomföras, bl a:

Den 20 juni börjar jag radiosändningar i sommar med bästa Johanna och Lars på P4 Jämtland kl 730 på torsdagar. Där bjuds ni på INSPIRATION av 3 saker jag älskar med mat:

  • Laga
  • Odla
  • Äta

Exponorr mässan kan ni se mig kocka. Kom och inspireras vid lunchtid, dag än så länge oklart (torsd 27 el lörd 29) !

Verköslott mitt i Storsjön ska invigas. Öppnar för allmänheten den 2 juli. Visst är det kul att det äntligen återöppnas och  med Per-Åke och Anns ambitioner blir det toppen! Å kan ni tänka, Per-Åke hittar nog en koppling till Winston Churchill där också, historien fortsätter…….

Nyhetsmorgon tv4 den 3 juli, kan ni se mig kocka och berätta lite om  det turistprojekt jag är med i ”hemma hos mig”.

Kyrktåsjö hembygdsgård 11 juli , där bjuder jag på tillbehör till kams och tävlar i bondekampen med bla Micke Mojo mot blivande lantbrukare. Spännande!

Ångermanlandsgille bjuder på stekt strömming den 22 augusti som jag ska laga, det blir gott vill jag lova!

31 augusti på Stortorget firar Östersunds teaterförening 80 år och då ska jag bjuda på små godbitar både som inspiratör och ordförande i vår fantastiska förening i vår lilla stad

Ja så ska jag hinna få en massa lata dagar med ”pyssel” i växthus/trädgårdsland och att lyssna på alla kloka, galna, roliga och inspirerande  sommarpratare. Grilla, bada med barnen, plocka bär/svamp och blommor…..ska försöka att känna att sommaren var så där lång som när man var barn…..vi får se hur det går med det 🙂

Trevlig sommar och stor kram till er alla!

Annons

1 kommentar

Under Matinspiration, Uppdrag

Ett svar till “Tiden går fort när man har roligt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s