Myshelg, en intensiv sådan

Skönt med myshelg efter en mjukstart med 2-dagars-skola för barnen. Även en erfarenhetsrik helg  med tapetsering av Rs rum med massa misstag 😦 …. som att  glömma mönsterpassning helt, glömma bort att skära ut för ett och annat uttag……men allt gick bra tillslut och vi har en supernöjd son och  jag kan säga att jag är fortfarande gift 🙂 I fredags när alla barnen kommit hem grillade  vi prinskorvar i pinnbröd på vår helt onödiga men mysiga ute-vinter-grill. Barnen njöt av bästa mellis/snacks/förrätten (kankse kan kalla det eftis något man äter som snack på eftermiddagen men före middagen). Även min man tyckte det var ok  först när han förstod att t-shirt inte var rätt plagg för aktiviteten. prinskorv med pinnbröd På tok för sent på lördag kom jag på att jag bara måste experimentera med ryggbiff, att fylla den med en massa godsaker som en ballotin. Av bara farten så blev det Karin Franssons underbara potatistårta, en god rödvins/sherrysås och lite goda tärnade rotsaker. Jag blev också så vansinnigt sugen på en ugnsbakad gratinerad tomat även om det kanske inte blev den bästa kombon med såsen som jag absolut inte skulle ha bjudit Leif Mannerström på men vad gör man inte  när suget faller på. 1,5 timme senare så stod äntligen middagen på bordet och barnen väntade nästan andaktsfullt (eller kanske snarare superhungriga). Nå väl den som väntar på något gott väntar …..  och hunger är kanske den bästa kryddan? Experimentet lyckades, mums! ryggbiff rulle med ugnsgratinerad tomat Stora söndagsmyset bestod av julkak- och bullrensning, en härlig kopp choklad  efter barnens  madrassåkning i 30 cm pudersnö. Under tiden såg vi Sverigs Mästerkock 2015. Kan inte riktigt förstå att jag gjorde samma resa som några av dessa kommer att få möjlighet till. Å hur otroligt mycket jag utvecklats tack vare min chans! julkakor och bullar rensning Helgens mest intressanta var ändå söndags-frukost-myset med Özz Nûjens gripande dag på SVTs  Stjärnorna på slottet. Önskar att alla skolbarn och de som inte  förstår det ohyggliga som flyktingar får leva med kan få gå igenom samma övning som Helena Bergström, Rickard Wolff, Örjan Ramberg och Harriet Andersson gjorde. Missade du så kolla gärna på detta program. JAG GILLAR OLIKA! http://www.svt.se/stjarnorna-pa-slottet/allt-de-hade-sparat-gav-de-till-mig Men så nu har förkylningen tagit ut hela sin rätt och satt sig på smaklökarna så jag känner inget alls precis lagom till en härlig arbetsvecka framför mig, tja får väl försöka med mera honung, ingefära, vitlök lite nässpray och Alvedon! Ha en härlig vecka!

Lämna en kommentar

Under Matinspiration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s