Mod och Rätt inställning -Matglädje som smittar!

Jag älskar att hålla föredrag och inspirera och inspireras!

Förra veckan pratade jag om hur mod och rätt inställning ger matglädje som sprider sig för Landstingsanställda. Lite tips i vardagens matlagning och med fokus på de tillbehör som gör måltiden komplett och smakrik.

En av deltagarna delade med sig av ett bra vardagstips. Till pannkakan så rev hon morötter grovt och stekte mjuka i stekpannan med smör, salt och peppar. Med morötternas sötma så behövs ingen sylt eller sylten kan man spara till efterrätten om man orkar.

Jag är så tacksam att jag lyckades fixa tekniken som bara dog 4 minuter innan start. Särskilt med tanke på att landstingets egen IT-kille några dagar tidigare, när vi testade tekniken, bara sa NO, en Mac den kan jag inte alls. Inte jag heller. Men nu kankse jag kan titulera mig IT-tjej också…..nä troligen bara lite klåfingrig och med mycket tur. Men man ska ha tur ibland också 🙂

Med en spis som är lika gammal som mig snodde jag också ihop en enkel vardagsrätt.

bild_savoy-fänkål-morot och lax

Gräddkokt savoy- och fänkål (Beurre Manié)
 Morotsspån med Apelsivinägrett
Stekt Lax
Garnera med Ärtskott o Valnötter

Här hittar du receptet:
https://helenaheltenkelt.com/2013/10/22/graddstuvad-savoy-och-fankal-med-apelsinmorot-och-stekt-rimmad-lax

Annons

Lämna en kommentar

Under Uppdrag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s