Inspiration efterrätt

Efterrätter är inte min starkaste sida, helt enkelt för att jag ofta inte orkar då jag tycker förrätter är så mycket godare och gärna äter stora portioner varmrätt.

Men jag har varit så nyfiken på  hur hela kompositionen av efterrätten med vitchoklad- och fänkålskräm som jag provsmakat då Markus Samuelssons var i Östersund senast. Krämen serverades med havtornsglass, yoghurtskum, havresmul och mandelflarn, åhhh jag gillade den!

Tyvärr gillade inte övriga vid bordet den. Blir nog därför inte så mycket experimenterande med det hemma,  eller kanske jag kan övertyga mina provsmakare med kombon med choklad, hallon och tant Ingas nöt- och mandelrulle…….hmm, vi får se….

bild-dessert vitchoklad o fänkålskräm med havtornsglass o skummad yoghurt och havresmul

Barnen var inte sena att hänga på när det vankas efterrätt.

En mesepannacotta med hjortron och Mangomarinerad frukt med kokossorbé beställdes också in och alla (utom min man) kastade oss  över allt.

bild-dessert mesepannacotta m hjortron bild-dessert kokossorbe och mangomarineradfrukt

Jag tycker nog min var godast.
Mesepannacottan som jag gör med lingon och rosmarinkaramell är godare.
Mangomarinering är nog något jag ska prova mig på för det var också gott. En glassmaskin vore ju inte så dumt att investera i kanske…..

Annons

Lämna en kommentar

Under Matinspiration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s