Bästa ölupplevelsen i mitt liv, en otippad libanes

Öl har de flesta en relation till…..tycker om/tycker inte, ljus/mörk, malt/humle, klar/grumlig ja det finns hur många sätt som helst att beskriva den.  Min man har en idé om att alla kan lära sig att älska öl i kombination med en leverpastejmacka. Jag skulle nog säga att en sillbit är den bästa kombinationen och sättet att lära sig,  om man nu gillar sill……

Vad gillar du för öl?

På APA i Sundsvall i helgen fick jag smak på en öl som nog var det mest spännande jag druckit, en libanesisk öl med doft och smak av timjan, salvia och mynta. Ölen heter  961 Beer och finns i beställningssortimentet på systembolaget (88188)

timjan salvia mynta öl

Serverad av denna otroligt härligt dryckes nördiga servitör :

apa nördig servitör

Ölen passade otroligt bra  med en god chiligryta som serverades i surdeg med creme fraiche. Detta kommer definitivt att bli höstens öl hemma hos oss med goda mustiga grytor och chilis.

apa chili crem fraiche och surdeg

Är så glad att dessa goa kockar, Jon och Svein fr ån Oslo,  som varit med och gjort en bok om just mat och öl fick denna upplevelse.

jon o svein på apa

Själv åt jag en tonfisktartar med massor av dijon och kapris, helt i min smak. Med erfarenhet av  kockande i Sveriges Mästerkock så vet jag att grabbarna Mannerström/Aujalay/Morberg hade tycket det var alldeles för mycket dijonsmak på. Vilken tur att smaken är delad!

tonfik tartar

Två kändisar från TV, den ena ”lite” mera känd bara 😉

martin o helena APA

En oförglömlig kväll med ovanlig öl i gott sällskap, TACK Jon, Svein och Martin för en underhållande kväll!

Annons

Lämna en kommentar

Under Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s